Afstemningen om julens vigtigste valg er afsluttet.

Se her hvad danskerne har bestemt der skal stå på julebordet!

 

UGE 48

I løbet af årets sidste måneder sælger Coop så mange æbleskiver, at stillede man dem op på en række, så ville man skulle gå 1440 kilometer. Det svarer til afstanden mellem København og Milano!

Samvirke

I København spiser man mere fisk til aftensmad end i resten af landet. De yngre spiser mindre end de ældre, og dem med lange uddannelser spiser mere fisk end dem med korte.

Coop analyse

 

UGE 49

De brunede kartofler fik deres udbredelse et sted mellem 1820 og 1850. I byerne spiste man sukkerbrunede kastanjer til julemiddagen, og på landet begyndte man at sukkerbrune små kartofler i stedet.

Samvirke

I december spiser vi dobbelt så meget kål som i juni. Og så er sydjyderne dem, der spiser mest kål i Danmark.

Coop analyse

 

UGE 50

Din alder er meget afgørende for, hvor meget sild du spiser. Personer over 55 år spiser syv gange så meget sild som dem under 35 år.

Coop analyse

Tip: Rugbrød skal som hovedregel opbevares i en tætlukket pose i stuetemperatur, altså ca. 20 grader, råder rugbrødsfabrikanter

Samvirke

 

UGE 51

I gamle dage var der ikke god økonomi i at opstalde grisen over vinteren, så det var typisk den, der måtte lade livet. Derfor har grisen traditionelt set altid været en vigtig del af julebordet.

Samvirke

Når julemiddagen er nået til desserten, serverer lidt over 90 procent af danskerne ris a la mande – og traditionen med mandelgaver findes også i næsten alle danske hjem: 89 procent af danskerne leder efter en mandel.

Samvirke

Nærmeste butik

Find en butik i nærheden