Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

6 marinader til grill, grønt og salater

  • 4 pers

Ingredienser

  • Sennepsvinaigrette:
  • 1.5 spsk dijonsennep
  • 3 spsk vand
  • 1.5 spsk hvidvinseddike
  • lidt salt
  • 0.5 spsk finthakkede kapers
  • 0.5 dl olivenolie
  • hakket dild
  • Grillmarinade med hvidløg:
  • saften af 1 citron
  • 1 fed hakket hvidløg
  • 2 spsk olie
  • sort peber
  • 4 kviste timian, kun bladene
  • Ølmarinade til svinekød:
  • 1.5 spsk honning
  • 1.5 spsk revet ingefær
  • lidt frisk chili
  • 2 spsk soja
  • mørk øl f.eks. porter
  • Tomat-ingefær marinade til kød:
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 spsk soja
  • 1 dl æblejuice
  • 1 tsk finthakket chili
  • 1.5 spsk Vindruekerneolie
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • Persillemarinade:
  • 0.5 dl valnøddekerner
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk revet parmesanost
  • 1 dl olivenolie
  • 2 dl bredbladet persille
  • Rosinmarinade med kokos til salater:
  • 50 g lyse rosiner
  • 2 spsk hakket persille
  • 4 spsk kokosmel
  • 0.5 spsk hel spidskommen
  • 1 tsk finthakket chili
  • 2 spsk æbleeddike
  • saft fra 1 appelsin
  • 2 spsk Vindruekerneolie

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 418 Kj
  • Energi pr. person: 100 Kcal
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 5 %
  • Fedt: 93 %

Sennepsvinaigrette med dild

Rør dijonsennep sammen med vand, hvidvinseddike og salt. Tilsæt olivenolie lidt ad gangen, til dressingen opnår en cremet konsistens, og krydr dressingen med dild, kapers og friskkværnet peber.

Brug dressingen sammen med skønne, sprøde salater. 

 

Grillmarinade med hvidløg

Rør hvidløg, citronsaft, sort peber, olie og timian sammen i en skål. Pensl marinaden på fisk eller kylling, inden det grilles.

Den er også velegnet til fx grillspyd med kylling og grøntsager.

 

Ølmarinade til svinekød

Bland øl sammen med honning, ingefær, soja og chili. Marinér fx svinekoteletter/nakkekoteletter i ølmarinaden nogle timer før servering.

Tag kødet op af marinaden, og tør det lidt af for væske. Pensl med olivenolie, og grill kødet efter anvist stegetid.

 

Tomat-ingefærmarinade til kød

Rør tomatpuré sammen med soja, æblejuice, ingefær, chili og olie. Pensl forskellige slags kød med tomatmarinaden. Den er velegnet til fx okse- og lammekød samt kylling. Når du griller, så vær opmærksom på, at marinaden har tendens til at brænde ved for høj varme. Så pensl med lidt ad gangen og pas på flammerne.

 

Persillemarinade med salater og grønt

Kom persille i en blender sammen med valnøddekerner, citronsaft, parmesan og olivenolie, og blend til det har en jævn konsistens. Krydr med lidt salt og peber. Brug persillemarinaden til at vende sammen med salater.

Salater - den egner sig også skønt til at komme henover bagte grøntsager. 

 

Rosinmarinade med kokos og spidskommen til kålsalater

Rist spidskommen og kokosmel på en tør pande i nogle minutter, og kom det i en skål sammen med rosiner, chili, æbleeddike, vindruekerneolie, appelsinsaft, persille og kokosmel. Brug denne blanding til at vende i en god kålsalat af fintsnittet kål og gulerødder.