Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Amerikanske pandekager med bærkompot

  • 4 pers

Ingredienser

  • 150 g mel
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk revet citronskal
  • 1 knsp salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 2½ dl letmælk
  • 1 æg
  • 15 g smør
  • 125 g frosne skovbær
  • 50 g rørsukker
  • ½ flækket vaniljestang
  • ½ dl ahornsirup

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. stk.: 502 Kj
  • Energi pr. stk.: 120 Kcal
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 75 %
  • Fedt: 16 %

Ca. 12 stk.


Bland mel, sukker, citronskal, salt og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt mælk og æg, og rør indtil dejen bliver glat.

Smelt lidt smør på en blinis-pande eller en almindelig stegepande, og sæt klatter af dej på den varme pande. Beregn ca. 1½ spsk pr. pandekage.  Steg pandekagerne ca. 2 min. på hver side, til de er gyldne og gennembagte.

 

Bærkompot:

Kom de frosne skovbær i en gryde med rørsukker og vaniljestang, kog dem langsomt op, og lad dem småkoge i ca. 15  min. til kompotten har marmelade-konsistens.

Servér pandekagerne lune med bærkompot og ahornsirup.

Hvis pandekagerne ikke skal spises direkte fra panden, kan de kommes i et ovnfast fad, dækkes med stanniol og holdes lune i en 100 grader varm ovn.

 


Tip: Spis amerikanske pandekager til morgenmad i weekenden, sammen med yoghurt, god mysli og masser af frisk frugt.