Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

And med mandelrisotto og brombær

  • 4 pers

Ingredienser

  • salt og peber
  • smør
  • 2 dl vand
  • 1 and
  • 200 g brombær, evt. frosne
  • olivenolie
  • 50 g grana padano ost
  • 3 dl hvidvin
  • 1 skalotteløg
  • 200 g risottoris
  • 2 spsk mandler
  • Kogende vand, evt. 1 hønseboullion-terning
  • 2 spsk mascarpone, creme fraiche 38% eller 18%

Del anden i bryst (stadig på ribbenene) og lår. Skær resten af skroget i grove stykker. Alt brunes godt af i smør i en tykbundet gryde. Krydr med salt og peber. Steg den færdig i gryden. Brystet skal have ca. 15 min. Lårene gerne 20-25 min. Tag bryst og lår op af gryden og sæt det til side. Tilsæt 2 dl vand i gryden og kog skyen op. Sigt den over i en lille kasserolle. Knus halvdelen af brombærrene ud i skyen.

Imens laves risottoen: Rist skalotteløg og ris af i lidt olivenolie indtil risene bliver klare i kanten. Tilsæt hvidvin og kog det næsten helt væk. Tilsæt nu så meget kogende vand (evt. med en lille hønsebouillon-terning) at det kun lige dækker risene. Kog også dette væk under nøjsom omrøring. Gentag denne proces indtil risene er færdige. Tilsæt mandler (gem lidt til pynt), mascarpone og grana padano ost og smag til med salt og peber.

Skær andebrysterne fra benet og anret risottoen med and, sky, lidt mandler og resten af brombærrene.