Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Asiatisk salat med tigerrejer, mango og sesamdressing

  • 4 pers

Ingredienser

  • 150 g optøede tigerrejer
  • 1.5 spsk citronsaft
  • 1.5 spsk Vindruekerneolie
  • 1 tsk finthakket chili
  • lidt salt
  • 1 moden mango
  • 50 g sukkerærter
  • 100 g cherrytomater
  • 25 g spinatblade
  • 0.5 bundt forårsløg
  • 1.5 spsk soja
  • saft af 1 lime
  • 1 tsk sesamolie
  • 1 tsk chilisauce
  • 3 spsk sesamfrø
  • 0.25 bundt koriander

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 1715 Kj
  • Energi pr. person: 410 Kcal
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 30 %

Mariner tigerrejerne med citronsaft, vindruekerneolie, chili og salt. De kan med fordel marinere i 1-2 timer i køleskabet, hvis der er tid til det. Steg rejerne på en varm pande i ca. 6-8 min. Kom dem på en tallerken, og lad dem afkøle.   

Skræl mangoen, skær frugtkødet fra stenen, og skær det i strimler. Blancher sukkerærterne i kogende vand i 1 min., tag dem op af gryden og afkøl dem i en skål med koldt vand. Skær også sukkerærterne i strimler. Halver tomaterne, og skyl spinaten, og snit forårsløgene i tynde skiver på skrå. Kom alt i en stor salatskål.

Rør soja sammen med limesaft, sesamolie og hot chilisauce. Rist sesamfrøene gyldne på en tør pande, til de begynder at poppe. Rør sesamfrøene i dressingen, og vend dressingen sammen med rejer, sukkerærter, tomater, spinat og forårsløg.

Anret den asiatiske rejesalat på tallerkner, og kom mangostykker og frisk koriander herpå. Servér salaten med godt brød til, og spis den til frokost eller som en del af et asiatisk-inspireret måltid – find inspiration til øvrige retter på kvickly.dk