Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Australsk inspireret ribeye - Surf n' Turf

  • 4 pers

Ingredienser

  • 4 ribeye bøffer
  • Salt og peber
  • 150 g tigerrejer
  • 4 træspyd
  • 1-2 spsk. BBQ sauce
  • 1 manitobaflute
  • Hvidløgsbagte grovfritter:
  • 4 bagekartofler
  • 1 pakke hvidløgssmør
  • 1 spsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 1 stor foliebakke
  • Sød/stærk salat:
  • 0.5 ananas
  • 2 mango
  • 2 avokado
  • 1 bdt mynte
  • Marinade:
  • Saften fra 2 lime + 1 lime i både til pynt
  • 3 spsk. sirup
  • 2 forårsløg
  • 1 rød chili
  • 2 tsk. chiliflakes

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 5609 KJ
  • Energi pr. person: 1334 Kcal
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 39 %

Skær bagekartoflerne ud i grove stave. Put dem i foliebakken. Skær smørret i små stykker og læg det ned mellem kartoflerne. Drys med salt og peber og bag i 45-60 min. Pres saften fra de 2 lime i en stor skål og pisk det sammen med siruppen. Hak chilien fint, snit forårsløgene, skær avocadoen i skiver, skær mango og ananas i grove tern og vend det hele sammen med limedressingen.

Pluk godt med mynte udover og drys med chiliflakes. Kom tigerrejerne på spyd. Grill bøffer og tigerrejer. Pensl rejespyddene med lidt BBQ sauce og krydr med salt og peber. Grill flute. Skær den sidste lime i både til servering. Server en bøf med rejespyd, lidt grovfritter, sød/stærk salat og grillet flute.