Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Bagt græskar med sprød æble-rucolasalat

  • 4 pers

Ingredienser

  • salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 hokkaido græskar
  • Saften af en ½ citron
  • 1½ tsk frisk chili eller lidt knust chili
  • bladene af 3-4 kviste timian
  • lidt salt og peber
  • 1½ spsk vand
  • 1-1½ dijonsennep
  • 2 æbler
  • ½ dl græskarkerner
  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk æbleeddike
  • ½ bakke rucola
  • 1½-2 dl græsk yoghurt 2%
  • saften af ½ appelsin
  • fuldkornsbrød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 430 Kj
  • Fedt: 32 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Protein: 11 %

Halver hokaido-græskarret, skrab kernerne ud med en ske og kasser dem. Skræl græskarret, og skær det i både på ca. 1-1½ cm i tykkelse. Læg græskarstykkerne i et ovnfast fad, vend dem med olivenolie, citronsaft, chili, salt og timian, og bag dem i ca. 35 min. ved 185°.

Skær æblerne i små tern. Skyl og slyng salaten fri for vand. Rør dijonsennep sammen med vand, salt, peber, æbleeddike og appelsinsaft.
Pil og hak skalotteløget fint. Rist græskarkernerne på en tør pande, til begynder at poppe – kom dem på en tallerken, og krydr med salt og peber. Vend æblerne sammen med sennepsdressing, skalotteløg og rucola, og drys salaten med ristede græskarkerner.

Anret de bagte græskarstykker med en skefuld græsk yoghurt og en god portion sprød æble-rucolasalat, og spis brød til.

Server de bagte græskar som en vegetarisk frokostret eller forret.
    
Tip: De bagte græskar er et rigtig godt tilbehør til mange forskellige slags kød – fx stegt kylling eller en kotelet.