Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Bagt græskar med urter og hvidløg

  • 4 pers

Ingredienser

  • ½ hokkaido græskar
  • 2 gulerødder
  • 1/4 knoldselleri
  • 1 porre
  • 1 fed hvidløg
  • 3-4 kviste timian
  • 1½ spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 10 g ristede græskarkerner

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 669 Kj
  • Energi pr. person: 160 Kcal
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 42 %

Tænd ovnen på 160 grader. Halvér hokaidoen, og skrab kernerne ud med en ske. Skrællen kan du sagtens lade sidde på, da den er tynd og fint kan spises. Skær græskar, gulerødder og knoldselleri i grove stykker, og skær porren i 1 cm tykke skiver. Hak hvidløget fint.

Bland grøntsager og hvidløg i et ildfast fad, og krydr med timian, olivenolie, salt og peber. Bag grøntsagerne i 45 min. til de er møre.
 
Drys de bagte græskar med ristede græskarkerner, og servér dem som tilbehør til fx stegt kylling eller oksekød.   
 


Tip: Bagt græskar kan også serveres som et selvstændigt grønt måltid med tzatziki og en god salat til. Brug alle slags græskar og rodfrugter som rødbeder, persillerødder, pastinakker og søde kartofler.