Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Barbecue kyllingefilet med kartoffel-bønnesalat

  • 4 pers

Ingredienser

  • Barbecue-kylling
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 0.5 dl æblejuice
  • 1.5 tsk. brun farin
  • 0.5 spsk. worchestershiresauce
  • 1 knivspids stødt chili
  • 2.5 spsk. olivenolie
  • 500 g Kyllingefilet
  • Kartoffel-bønnesalat
  • 600 g Kartolfler
  • 200 g Grønne bønner
  • 1 bundt radiser
  • 1 fed Fintsnittet hvidløg
  • 3 spsk. hakket persille
  • Lidt citron saft
  • Salt og peber
  • Tilbehør: Groft brød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2233 KJ
  • Energi pr. person: 531 Kcal
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 31 %

Rør tomatpuré sammen med æblejuice, brun farin, Worcestershire-sauce, chili og 1 spsk olivenolie. Pensel kødet med lidt af barbecue-marinaden og lad det trække i køleskab mens grillen startes op og kartoffel-bønnesalaten laves. Gem resten af marinaden til grillstegningen. Kog kartoflerne. Nip stilken af bønnerne og kog dem i vand med salt i 4-5 min., så de stadig har lidt bid. Afkøl kartofler og bønner. Snit radiserne i skiver og skær de kogte kartofler i halve eller i skiver. Opvarm 1½ spsk olivenolie i en lille gryde. Tilsæt hvidløg, tag gryden væk fra komfuret og tilsæt citronsaft og persille. Kartofler, bønner og radiser vendes sammen med hvidløgsmarinaden og krydres med salt og peber.

Grill kødet i ca. 6 min. på hver side til det er saftigt og gennemstegt. Hvis du bruger stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 75 grader. Pensl undervejs med resten af marinaden. Læg ikke kødet alt for tæt på gløderne, det kan give et brændt resultat. Hellere god afstand til gløderne og lidt længere stegetid. Servér grillet barbecue-kyllingefilet med kartoffel-bønnesalat og brød.