Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Bison steak og pommes Anna med æble og sauce

  • 4 pers

Ingredienser

  • 4 bison bøffer
  • Pommes Anna:
  • bagekartofler
  • 3 æbler + lidt citronsaft
  • 75 g smør
  • 3 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • Frisk salat og smørstegte asparges:
  • 2 jordskokker
  • 0.5 citron
  • 1 hjertesalat
  • 2 håndfulde spinat
  • 0.5 hovedsalat
  • 1 æble
  • 100 g hasselnødder
  • 1 spsk. honning
  • Balsamico
  • 1 tsk. salt
  • 1 bdt. asparges
  • 1 spsk. smør
  • Salt og peber
  • Portvinsauce:
  • 1 spsk. smør
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 1 dl flydende koncentreret kalvefond
  • 2 dl fløde
  • 1.5 dl portvin
  • 2 stilke timian
  • 1 tsk. honning

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 4624 KJ
  • Energi pr. person: 1101 Kcal
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 50 %
  • Alkohol: 1 %

Kartofler skæres papirtyndt på mandolin og lægges i koldt vand, så de ikke bliver brune. Det samme gøres med æblerne. Tilsæt lidt citron i vandet, så skiverne ikke bliver brune. Brug en lille form og læg bagepapir i bunden.  Smørret smeltes og pres hvidløgene ned i. Læg kartoflerne i et tyndt lage og læg herefter et lag med æbler oven på. Dryp lidt af hvidløgssmørret over. Gentag lagene indtil formen er fyldt.

Pres gerne hårdt ned og ud til siderne en gang imellem, så det bliver meget tæt. Husk at drysse med lidt salt og peber mellem nogle af lagene, men ikke alle! Til sidst kommes bagepapir over formen og herefter en omgang sølvpapir. Formen bages en time i 180 °C. Køles af under press. Herefter kan man med en skarp kniv skære den ud i flotte firkanter. Sæt firkanterne i ovnen og bag dem ved 160 °C i 20 min inden servering. Hvis de mangler farve, skrues temperaturen op til 190 °C i de sidste 5 min.

Hasselnødderne varmes på en pande. Tilsæt honning og balsamico og lad det koge ind. Rør rundt undervejs. Hæld massen ud på bagepapir, drys salt over og lad køle af.  Jordskokker og æbler skæres papirtyndt på mandolin og kommes i en skål med koldt vand tilsat lidt citron.Vask de tre forskellige salater grundigt og riv dem i passende stykker. Inden servering lægges salatbladene ud på et fad. Placere skiver af jordskokker, æble lidt rundt om.

Til sidst drysses hasselnødderne over. Vask og skær roden af aspargsen. Læg dem i et fad og hæld kogende vand over. Lad dem ligge 5 min i vandet. Lige inden servering, smeltes smørret på en pande og aspargesene vendes rundt et par min. Drys med salt og peber.

Varm smørret, vend skalotteløgene og timian rundt til de bliver blanke. Kom portvinen i og lad det koge ind til det halve. Tilsæt herefter fond og fløde.  Kog det hele op og smag til med honning.  4 stk bison bøffer Krydres med salt og peber og steges i smør efter anvisning på pakken.