Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Blåbær-marengskys

  • 4 pers

Ingredienser

  • 2 æggehvider
  • 110 g sukker
  • 1 tsk. + 1.5 spsk blåbærmarmelade
  • 0.5 dl græsk yoghurt 10%
  • 1 spsk flormelis
  • 1 dl piskefløde
  • 100 g friske hindbær
  • 0.5 spsk rørsukker
  • 100 g friske blåbær
  • evt. også friske jordbær og hindbær

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 586 Kj
  • Energi pr. person: 140 Kcal
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 37 %

Tænd ovnen på 110°. Pisk æggehviderne med 2 spsk af sukkeret, til de er luftige og let seje. Fortsæt med at piske, mens resten af sukkeret langsomt hældes i hviderne, og pisk indtil hviderne har opnået marengskonsistens. Kom 2 spsk marengs i en skål, og rør det hurtigt sammen med 1 tsk blåbærmarmelade  – vend det forsigtigt i den øvrige marengs, der må gerne være striber i marengsen. 
Form 8-10 små toppe af marengs med en lille spiseske på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 1 time og 15 min. Afkøl blåbær-marengskyssene på en rist.

Pisk fløden til skum. Rør græsk yoghurt med flormelis og 1½ spsk blåbærmarmelade, og vend det sammen med flødeskummet.

Kom hindbær i en skål, og drys dem med rørsukker. Lad bærrene trække indtil sukkeret er opløst – mos bærrene med en gaffel til en bær-sauce.

Flæk forsigtigt marengs-toppene, og fyld dem med blåbær-fløde og friske bær. Eller læg de fladere marengs på en tallerken, og kom creme og bær herpå og en marengs med flot top øverst.

Servér dine marengskys pyntet med friske bær og hindbærsauce.



Tip: Prøv også at lave hindbær eller jordbærmarengs-kys, det smager skønt. Eller lav et miks af friske jordbær og rabarberkompot og brug det i cremen i dine marengs-kys.