Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Blåbæris med blåbærmarmelade og friske bær

  • 6 pers

Ingredienser

  • 350 ml fløde
  • 350 ml mælk
  • 120 g sukker
  • 3 æggeblommer
  • 0.75 spsk maldonsalt
  • 100 g smør
  • 1 vaniljestang
  • 60 g blåbær marmelade
  • 50 g friske blåbær

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 1536 KJ
  • Energi pr. person: 366 Kcal
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 59 %

Brun smørret og afkøl herefter. Varm fløde, mælk og vaniljestang til det næsten koger. Pisk æggeblommerne med salt og sukker. Hæld lidt af fløde og mælk i æggeblommerne, mens der piskes. Hæld æggemassen ned i den resterende fløde og mælke under stadig omrøring. Varm herefter blandingen op til ca. 80 grader mens der piskes. Kom smørret i og afkøl indtil isen skal laves. Syltetøj og blåbær tilsættes først, når isen næsten er færdig i maskinen. Følg anvisningerne på ismaskinen. Hvis beholderen er lille, kan det være nødvendigt, at ismassen skal køres over to omgange