Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Blinis med rogn, rødløg, purløg og cremefraiche

  • 4 pers

Ingredienser

  • 300 g mel - gerne 150 g hvedemel og 150 g boghvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. havsalt
  • 3 æggeblommer
  • 3 dl kærnemælk eller A38
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk. nøddeolie eller smeltet smør
  • 3 æggehvider
  • smør til stegning
  • 400 g rogn: stenbiderrogn, løjrom eller andre rogn
  • 200 g cremefraiche 38%
  • 1 rødløg, skåret i meget fine tern
  • 1 bdt. purløg, skåret tæt

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr person ved 4 personer: KJ 3494 / 832 Kcal:
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 46 %

  1. Bland tørvarer: mel, bagepulver, sukker og salt. Pisk (manuelt med et piskeris) æggeblommer, kærnemælk, mælk og olie/smør til en tyk dej. Film dejen og stil den på køl i en time.

  2. Pisk æggehviderne stive med et nip salt og fold dem i dejen.

  3. Steg blinis gyldne på begge sider. Kan holdes lune i ovnen ved 100 grader. Kan køles ned til næste dag og varmes op. Egner sig fint til frysning.

  4. Anret blinis med rogn, cremefraiche, rødløg og purløg.