Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Blodig is-massakre

  • 4 pers

Ingredienser

  • 50 g sukker
  • 100 g marcipan
  • 4 mandler
  • 300 g jordbær
  • 1 tsk kartoffelmel
  • 0.5 stang vanilje
  • 1 liter vaniljeis

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 470 Kj
  • Fedt: 41 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Protein: 8 %

Lav først jordbærsovsen: Kom de frosne bær og sukkeret i en gryde, og lad det stå i 30 min., eller til bærrene safter lidt. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom begge dele ned til jordbærrene. Kog langsomt op, og lad bærrene koge i ca. 5 min., de må godt smatte ud og se makabre ud! Rør kartoffelmel ud i lidt vand, tag bærrene af varmen, og rør kartoffeljævningen ud i bærrene – den må ikke koge, når der er kommet kartoffelmel i. Afkøl sovsen.

Del marcipanen i 8 stykker, tril den til tykke pølser, og form pølserne, så de ligner fingre. Lad dem spidse lidt til i enderne, som en fingerspids, og bøj dem lidt midtpå, så marcipanfingrene får led. Rids lidt med en kniv, så der kommer rynker ved fingerleddene.
Halver de smuttede mandler, og tryk forsigtigt en halv mandel ned i hver fingerspids, så det ligner negle.

Tag isen ud af fryseren 10 min. før servering.
Kugl den op i 4 serveringsglas, hæld et par skefulde jordbærsovs over den, og pynt med marcipanfingre.

Servér is-massakren straks sammen med en skål med ekstra jordbærsovs.

Tip: Det er sjovt for børn at være med til at forme marcipan-fingrene. De bliver ekstra uhyggelige og livagtige, hvis de bliver pyntet med en legetøjs-sølvring, men så skal man selvfølgelig huske at advare, inden gæsterne sætter tænderne i desserten!