Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Blommekompot til dessert

Ingredienser

  • 1 kg blommer
  • 250-300 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • Saft fra en halv citron
  • 0.5 dl portvin

Fordeling pr. 100 g

  • Samlet indhold: 6635 KJ
  • Samlet indhold: 1579 Kcal
  • Protein: 1 %
  • Kulhydrat: 95 %
  • Fedt: 2 %
  • Alkohol: 2 %

Halvér blommerne og fjern stenen. Skær dem ud i både. Kom dem i en kasserolle med sukker, flækket vaniljestang, citronsaft og portvin. Vend det godt sammen. Lad det koge op ved lav varme og koge videre indtil blommerne er godt møre, uden af de falder fuldstændig fra hinanden. Kompotten serves lun med is eller flødeskum til. Kan opbevares i køleskab op til en uge, og kan sagtens fryses ned.  Velbekomme!