Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Broccolisalat med æble og brombær

  • 4 pers

Ingredienser

  • salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 broccoli
  • 1.5 tsk dijonsennep
  • 2 æbler
  • 2 spsk æbleeddike
  • 100 g brombær
  • 1 tsk akaciehonning
  • 0.5 bakke salatmix
  • bladene af 2 stilke estragon
  • groft brød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 270 Kj
  • Fedt: 21 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Protein: 15 %

Skær stokken af broccolien og kassér den, og del kålen i små buketter. Kog broccoli-buketterne i vand tilsat salt i 3-4 min., til de er let møre. Tag dem op, hæld dem i en sigte, og afkøl dem i koldt vand. Skær æblerne i tern, og skyl og slyng eller tør salaten.

Rør en dressing af æbleeddike, dijonsennep, honning og olivenolie, og smag til med salt og peber.

Bland broccolien sammen med dressingen, og vend derefter med æbler, salat, estragonblade og friske brombær.

Servér salaten som tilbehør til alverdens kødretter. Den er skøn til vildt og egner sig også godt til en grillet kotelet fx af bornholmergris eller godt kalvekød.

Tip: Det smager også dejligt at udskifte æblerne med stykker af moden pære.