Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Burger med grillet grønt og tzatziki

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 tomater
  • 1 squash
  • salt og peber
  • 2 kviste timian
  • 1 agurk
  • 1.5 dl græsk yoghurt 2%
  • ½ fed presset hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 500 g oksekød
  • 4 burgerboller
  • 2 spsk stærk chilisauce
  • ½ bakke salatmix

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 3013 Kj
  • Energi pr. person: 720 Kcal
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 28 %

Skær kartoflerne i tern eller både, og steg dem i 1½ spsk olie, til de er møre. Drys med salt.

Pensl halverede tomater og squash i skiver med ca. ½ spsk olivenolie, krydr med salt, peber og timianblade, og grill dem i 2-3 min. på hver side.

Riv agurken groft, drys den med salt, og lad den trække i ca. 15 min. Pres væden fra, og rør agurken med yoghurt, hvidløg, citronsaft, salt og peber.

Form oksekødet til 4 bøffer, pensl dem med lidt olivenolie, og grill hakkebøfferne i ca. 3-4 min., på hver side til de er gennemstegte.

Smør de varme burgerboller med lidt chilisauce og byg op med bøffer, tzatziki, salat og grillede grøntsager.   

 

Tip: Server også grillede grøntsager og tzatziki til andre typer af kød, fx en grillet entrecote, og suppler med kogte nye kartofler.