Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Burger med grillet laks og tomatsalsa

  • 4 pers

Ingredienser

  • salt og peber
  • 2 peberfrugter
  • 1 kg kartofler
  • 2 tomater
  • ½ rødløg
  • ½ potte basilikum
  • 2 spsk olivenolie
  • lidt tabasco
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • ½ spsk æblecidereddike
  • 2 hjertesalater
  • bladene af 2 kviste timian
  • 600 g laks i 4 portionsstykker
  • 4 burgerboller fx fuldkornsburgerboller

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 800 Kj
  • Fedt: 29 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Protein: 22 %

Start grillen op, og tænd ovnen på 185°. Skær kartofler i grove både, krydr med timian, salt, peber og ½ spsk olivenolie, og bag dem i ovnen i 35-40 min. De kan også tilberedes på grillen i en foliebakke.

Skær auberginen i skiver på 1 cm, drys dem med salt, og lad dem trækker i ½ time. Halver peberfrugterne, og skær squashen i skiver.

 

Lav tomatsalsaen ved at skære tomater og rødløg i små tern, og vende dem med æbleeddike, tabasco, groftplukket basilikum, salt og peber.

 

Skyl aubergineskiverne, og klem vandet ud med et rent viskestykke. Vend dem med peberfrugt, squash, salt, peber og 1 spsk olivenolie. Grill grøntsagerne i 5-6 min. i alt, og skær dem i grove stykker. Krydr laksen med salt og peber, pensl med ½ spsk olivenolie, og grill den i 3-4 min. på hver side.

 

Varm burgerbollerne på grillen, og pluk salaten groft. Læg salat, grillede grøntsager og laks i bollerne, og anret med ovnbagte kartofler og tomatsalsa.

 


Tip: Grill lidt ekstra laks, og spis den dagen efter, vendt i en god grøn salat og serveret med nye kogte kartofler.