Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Caesar-salat med spidskål og sprød serrano

  • 4 pers

Ingredienser

  • 3 - 4 kyllingebrystfileter
  • olie til stegning
  • salt
  • peber
  • lidt karry
  • 75 g serranoskinke
  • 0.5 spsk parmesan
  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • 1 saltet ansjos
  • 0.5 spsk æbleeddike
  • 0.5 spsk dijon sennep
  • 0.5 spsk citronsaft
  • 1 spsk Vindruekerneolie
  • 0.5 spsk finthakket hvidløg
  • 1 spidskål eller 1/4 hvidkål
  • 2 mini hjertesalat
  • 50 g friskbælgede ærter
  • 1 potte basilikum
  • 0.25 dl purløg
  • Masser af groft brød, fx rugbrød eller groft flute som tilbehør

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2385 Kj
  • Energi pr. person: 570 Kcal
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 32 %

Steg kyllingebrystfileterne på en pande med lidt olie i ca. 8 min. på hver side, til de er gennemstegte. Krydr med lidt salt, peber og et drys karry. Tag kyllingebrystfileterne af panden. Skær serranoskinken i strimler, og steg det sprødt på panden.

Dressing: Blend parmesan med æggeblomme, ansjos, æbleeddike, citronsaft, dijonsennep og olivenolie. Blend indtil dressingen er jævn i konsistens. Krydr med salt, peber og evt. hvidløg.

Snit spidskålen i tynde strimler, og skyl og pluk hjertesalaten.
Skær kyllingebrystfileterne i skiver.

Vend spidskål, salat, kylling, stegt serranoskinke, caesar-dressing, ærter, basilikumblade og purløg sammen i en skål, og servér salaten med groft brød.



Tip: Prøv at lave rugbrødscroutoner til at vende i salaten til frokost. Skær rugbrød i små tern, kom dem på bagepapir, dryp med olivenolie, salt, peber og lidt friskplukket timian, og steg dem sprøde i ovnen ved 200 ° i 15-20 min.