Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Chili con carne med chokolade og øl (stærk)

  • 8 pers

Ingredienser

  • 500 gram hakket oksekød (alternativt sojagranulat for en vegansk version)
  • 300 gram oksebov i tern
  • 400 gram tørrede kidneybønner
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 mørk øl/ale
  • 1 bundt bladselleri, finthakket
  • 2 store røde peberfrugter
  • 2 rødløg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 1 bundt frisk koriander
  • 2 tsk timain
  • 2 Habanero eller serenade chilier, finthakket (tilføj forsigtigt, og smag til løbende)
  • 2 Jalapenoer, finthakket
  • 8 dl vand
  • 8 tsk spidskommen
  • 2 tsk oregano
  • 60 gram mørk chokolade
  • Saft af 1 lime
  • Salt & peber
  • 1 spsk græsk yoghurt pr. person

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 415 KJ /99 Kcal
  • Fedt: 14%
  • Heraf mættede fedtsyrer: 8%
  • Kulhydrat: 48%
  • Protein: 34%

Det skal du gøre:

Læg bønnerne i blød dagen før.

Brun begge slags kød i krydderierne og tilsæt tomater, vand og øl. Lad blandingen simre i 30 minutter. Tilsæt peberfrugter, selleri, løg, bønner og chili skåret i passende stykker og lad det hele simre to timer mere. Put chokoladen og limesaften i og rør godt rundt, og kog retten igennem. Smag til med salt & peber.

Retten er rigtig god dagen efter, og egner sig godt til nedfrysning.

Servér med en klat græsk yoghurt og drys med koriander umiddelbart inden servering.

 

Tilbehør: Godt brød og tortilia chips

 

Læs vores artikel "Rid med på chili-bølgen" og bliv klogere på chili.