Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Chokoladekage med kokos

  • 12 pers

Ingredienser

  • 150 g blødt smør
  • 225 g sukker
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 4 æg
  • 2½ spsk kakao
  • 150 g hvedemel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 100 g finthakket mørk chokolade
  • 1 spsk vand
  • 125 g flormelis
  • 4 spsk kokos

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. stk.: 1381 Kj
  • Energi pr. stk.: 330 Kcal
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 42 %

Til en lille bradepande:
Tænd ovnen på 175 grader. Pisk smør, sukker og vanilje med en elpisker, til det er hvidt og luftigt. Rør æggene i dejen et ad gangen. Bland kakao med hvedemel og bagepulver, sigt det i dejen, og rør godt rundt. Hak chokoladen, og vend den i dejen til sidst.

Beklæd en lille bradepandeform med bagepapir, og smør den med lidt fedtstof (fx smør eller solsikkeolie). Hæld dejen i formen, og bag chokoladekagen 40-45 min. Afkøl kagen på en bagerist.

 

Overtræk:

Rør en glasur af flormelis og vand. Smør glasuren på kagen, og drys med kokos. Du kan også nøjes med at drysse kagen med flormelis. Og hvis det skal være lidt mere festligt, kan du pynte med glasur og friske bær.

Opskriften giver 12-14 stykker kage.

Bagetid: 45-50 min.
Samlet tid: 65.75 min.


Tip: Prøv også en anden version af kagen: Rør 2 mosede bananer og 1½ dl kokosmel i dejen. Overtræk den færdige kage med smeltet mørk chokolade og drys med knuste bananchips og lidt kokos.