Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Chokolademuffins med banan

  • 6 pers

Ingredienser

  • 2½ dl mælk
  • 100 g smør
  • 165 g hvedemel
  • 1 æg
  • 1 knap salt
  • 1½ tsk bagepulver
  • 75 g chokolade
  • 1 banan
  • 60 g mørk chokolade
  • 80 g flormelis
  • 40 g hvid chokolade
  • 1 spsk kakaopulver

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 300 Kj
  • Fedt: 45 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Protein: 6 %

8-10 stk:
Tænd ovnen på 200 grader. Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad sammen med smørret. Tag skålen væk fra varmen og lade den køle lidt af.

Pisk mælken sammen med ægget. Bland hvedemel, flormelis, kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en skål. Sigt melblandingen over i skålen til mælken og rør i dejen indtil den er jævn og glat i konsistensen. Tilsæt den smeltede chokolade.

Mos bananen groft med en gaffel og tilsæt den i muffindejen. Fyld dejen i muffin-papirforme og bag dem i 18-20 min.

Afkøl kagerne og pynt dem med smeltet mørk chokolade og hakket hvid chokolade.

Tip: Servér chokolademuffins til en kop eftermiddagste eller med en skefuld is til dessert.