Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Chokolademuffins med frosting

Ingredienser

  • Muffins:
  • 300 g mel
  • 50 g kakao
  • 150 g sukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vanilje pulver
  • 2 knivspids salt
  • 100 g smeltet smør
  • 2 æg
  • 3 dl mælk
  • Frosting:
  • 150 g blødt smør
  • 450 g flormelis
  • 150 g mælkechokolade
  • 0.6 dl mælk

Fordeling pr. 100 g

  • Energi i alt (24 stk.): 27343 KJ
  • Energi i alt (24 stk.): 6510 Kcal
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 35 %

Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Pisk smeltet smør med æg og mælk i en anden skål. Bland de tørre ingredienser i blandingen og rør godt rundt, til massen er ensartet.

Fyld formene 2/3 op og bag 15-20 minutter ved 180 grader. Lad kagerne blive fuldstændig kolde, inden de pyntes med frosting. Hvis du har lyst, kan du variere med alskens slags fyld i dine muffins. F.eks. chokoladestykker, groft hakkede nødder eller små æblestykker. Det skal blot blandes sammen med de tørre ingredienser.

Smelt chokoladen i vandbad og lad den køle i 15-20 minutter. Pisk smør godt sammen med flormelis, tilsæt mælk og pisk til sidst den smeltede afkølede chokolade i. Kom frostingen i en sprøjtepose med en flot tylle og dekorer de afkølede muffins.

Pynt dine muffins efter alle kunstens regler - lad evt. de mindste i familien om at drysse krymmel, glimmer osv. over de festlige kager. For en lidt mere stilet udgave, kan du smelte lidt ekstra chokolade, putte det i en lille sprøjtepose og lave flotte striber ovenpå frostingen. Pas på, at chokoladen ikke er for varm, for så smelter frostingen.