Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Citron-ingefærkage med chokoladecreme

  • 10 pers

Ingredienser

  • 175 g mel
  • 1.5 tsk bagepulver
  • 175 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 1 dl Vindruekerneolie
  • 1.5 mælk
  • 2 æg
  • 1.5 dl citronsaft
  • 2 tsk revet citronskal
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1.5 dl piskefløde
  • 150 g finthakket chokolade
  • citronskal og hvid chokolade til pynt

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. stk.: 1339 Kj
  • Energi pr. stk.: 320 Kcal
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 49 %

Bland mel og bagepulver sammen i en skål. Pisk sukker, vanilje, vindruekerneolie, mælk og æg sammen i en anden skål. Tilsæt citronsaft, citronskal og revet ingefær. Sigt melet i dejen, og rør dejen jævn. Hæld dejen i en smurt springform på 22 cm i diameter, og bag citron-ingefærkagen i 30-35 min. ved 200°. Afkøl kagen.

Chokocreme
Opvarm piskefløden i en gryde. Kom den hakkede chokolade i en skål, og hæld den varme fløde herover. Rør fløde og chokolade sammen, til cremen er jævn. Lad chokoladecremen afkøle en smule.
Smør cremen på kagen, og pynt med revet citronskal og evt. lidt hakket hvid chokolade.

Servér kagen til en kop eftermiddagste eller kaffe. Der bliver ca. 12 stykker kage , når du skærer den ud.


Tip: Du kan også vælge at bage citron-ingefærdejen i 10-12 muffinforme i 15 min. ved 200°.