Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Citronbagte rødspætter

  • 2 pers

Ingredienser

  • 1 pakke rødspættefileter, 250 g
  • 2 spsk. olie
  • 1 citron
  • 150 g små nye forårsløg
  • 25 g smør
  • 50 g smør til sovs
  • 200 g frosne ærter
  • 1 potte dild
  • Salt og peber
  • Tilbehør:
  • Kogte nye kartofler

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 3257 KJ
  • Energi pr. person: 775 Kcal
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 55 %

Kog kartoflerne. Læg rødspætterne i et lille ovnfast fad, dryp med olie og pres citronen udover. Krydr godt med salt og peber og bag dem i ovnen 15-20 min på 180 °C.

Sæt en gryde vand over. Tag ærterne ud af fryseren og når vandet koger, puttes de i. Når vandet koger igen, skal ærterne koge i 1 minuts tid og derefter hældes vandet fra. Skær top og bund af forårsløgene og skyl dem godt. Varm en sauterpande (eller en almindelig pande) op og put 25 gram smør på. Put forårsløgene i og vend rundt til de er gyldne og møre. Kom så resten af smørret i og når det lige er smeltet tages panden af varmen.

Server de citronbagte rødspætter med ærter, nykogte kartofler og smørsauce med forårsløg. Drys til sidst med rigeligt fristplukket dild. Tip! Hvis du ikke kan skaffe små nye forårsløg, kan du bruge de almindelige og i stedet snitte dem i tynde strimler.