Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Citronfromage

  • 4 pers

Ingredienser

  • 4 blade husblas
  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 2 øko citroner, revet skal
  • 0.5 dl friskpresset citronsaft
  • 0.25 liter piskefløde

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 1280 KJ
  • Energi pr. person: 304 Kcal
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 48 %

Udblød husblasseni koldt vand i ca. 10 min. Tag husblassen op af vandet og smelt den i en lille gryde ved svag varme. Pisk æg og sukker sammen, til det er lyst og luftigt.  Bland den smeltede husblas med citronskal og -saft, og rør i æggemassen. Pisk fløden til skum, og vend det forsigtigt i æggemassen.

Fordel citronfromagen i 4 portionsglas eller i en stor skål, og stil den på køl i mindst 4 timer. Inden servering kan fromagen pyntes med flødeskum og evt. friske hindbær og et drys lakridspulver.