Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Citronsorbet med basilikum

  • 8 pers

Ingredienser

  • 350 g sukker
  • 8 dl vand
  • 4 spsk basilikum
  • 8 citron, saften
  • 1½ spsk glukose fx fra Heiberg eller honning
  • melon, jordbær mv.

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 203 Kj
  • Fedt: 0 %
  • Kulhydrat: 99 %
  • Protein: 1 %

Kog vand og sukker i en gryde i 4-5 min. Tag gryden af varmen og rør glukose eller honning i. Afkøl sukkerlagen og bland den herefter med citronsaft og basilikum.

Kom den i en skål eller plastboks og sæt den i fryseren. Rør i sorbeten med en ske hver halve time. Sorbeten er klar efter ca. 3-4 timer i fryseren.

Servér citronsorbeten i høje glas eller i en lækker kop med fx friske frugter og bær eller til en chokoladekage, find opskrift på kvickly.dk.

Tip: Prøv også at lave hindbærsorbet: Fjern citronsaft og basilikum fra opskriften. Kog vand, sukker og 200 g friske eller frosne hindbær i en gryde i 4-5 min. Tag gryden af varmen og rør glukose eller honning i og blend sukkerlagen, så hindbærrene bliver most. Tilsæt evt. en lille smule citronsaft for at tage toppen af det søde. Afkøl sukkerlagen, sæt den i fryseren og følg herefter ovenstående fremgangsmåde.