Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Du vilde vaffel

  • 4 pers

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 4 dl mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 spsk. sukker
  • 2 æg
  • 4 dl mælk

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 3000 KJ
  • Energi pr. person: 714 Kcal
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 36 %

Mel, bagepulver, salt, vaniljesukker og sukker blandes sammen i en skål. Pisk æggene i og herefter den afkølede smør. Til sidst piskes mælken heri. Lad dejen hvile i 30 min. Varm vaffeljernet op, pensel det med lidt smør mellem hver hold vafler. Kom 1 dl dej på vaffeljernet pr. plade og steg vaflerne til de er gyldenbrune og sprøde. Serveres lune med cremet flødeis og hjemmelavet chokoladesauce, syltetøj eller flødeskum, alt efter smag og behag. Velbekomme!

Chokoladesauce

Bland 125 ml vand, 50 g sukker, 50 g kakao og 50 g sirup. Kog op, tag af varmen og tilsæt 50 g hakket mørk chokolade og vend rundt.