Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Edderkoppekager

  • 4 pers

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 3 æg
  • 170 g sukker
  • 1 bagepulver
  • 1.5 banan
  • 2 vaniljesukker
  • 100 g smør
  • 3 spsk vand
  • 50 g kakao
  • 150 g flormelis
  • chokoladeknapper
  • Lakridssnører
  • hvid dekorationsglasur
  • 12 Muffinforme i farvet papir

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 320 Kj
  • Fedt: 46 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Protein: 5 %

Pisk æggene med sukker og vaniljesukker, til det er hvidt og luftigt. Smelt smørret. Bland mel og bagepulver sammen. Vend skiftevis mel og smeltet smør i dejen, og rør til sidst moset banan i dejen.

Fordel dejen i 12 muffinforme, og bag dem i ovnen ved 175° i ca. 20-25 min., til de er gennembagte. Lad kagerne køle af.

Sigt flormelis og kakao sammen. Pisk smørret cremet med en håndmikser, og tilsæt skiftevis kakao-flormelis og vand. Pisk til en cremet og homogen frosting.

Smør kagerne med frosting, så de får en fin rundet top. Klip lakridssnøren i ca. 10 cm lange stykker, og bøj dem på midten. Brug snørerne som ben – beregn 8 pr. edderkoppekage – og stik dem ned i kagerne (stik evt. huller først med en tændstik). Pynt til sidst med chokoladeknap-øjne – giv dem en dut dekorationsglasur i midten som pupiller.

Server edderkoppekagerne til et glas mælk, en kop te eller en gang varm heksebryg!

Tip: Du kan også pynte edderkoppekagerne med almindelig kakao-glasur rørt af flormelis, kakao og kogende vand.