Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Eksklusiv chokolade lagkage

Ingredienser

  • 3 stk. kakaobunde
  • 150 g mel
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 2 tsk. bagepulver
  • 4 spsk. kakao
  • Smør og rasp formen
  • 2 Springforme (20 eller 18 cm)
  • Gateau de marcel (2 bunde + 2 chokolademousse):
  • 200 g chokolade
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 130 g æggeblommer
  • 160 g ægge hvider
  • 2 springforme
  • Smør og rasp til formene
  • Tobleronemousse:
  • 600 g Toblerone
  • 1 liter fløde
  • Hvid chokolade ganache:
  • 150 g hvid chokolade
  • 100 ml piskefløde
  • 3 spsk. smør
  • Chokolade til pynt:
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 spsk. smør

Fordeling pr. 100 g

  • Energi for hele lagkagen: 69178 KJ
  • Energi for hele lagkagen: 16470 Kcal
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 53 %

Eksklusiv chokolade lagkage
Kagen er lavet af to gange gateau de marcel (dvs 2 bunde med mousse), almindelige kakaobunde, 3 stk. tobleronemousse (2 lage inde i kagen samt rundt omkring kagen), hvid chokolade ganache til pynt uden på og mørk chokolade gitter.

Denne eksklusive lagkage skal laves over to dage.

Dag 1
Formene med smøres med smør og rasp. Æg og sukker piskes ammen. Mel og bagepulver vendes i en skål og sigtes ned i æggemassen. Herefter kommes dejen i formene og bages ved 180 grader i 5-7 minutter. Køles af og sættes til side. Herefter gøres formene rene, da de to forme skal bruges igen.

Chokolade og smør smeltes i en skål over vandbad. Lad det køle af 5 min. Kom æggeblommer og hvider i hver sin skål. Tilsæt 2/3 af sukker i æggeblommerne og den sidste 1/3 i hviderne. Start med at piske hviderne helt stive og sæt dem til side. Pisk herefter æggeblommerne. Vend derefter forsigtigt blandningen med chokolade og smør ned i æggeblommerne til det bliver en ensartet masse. Tilsæt herefter de piskede hvider lidt i ad gangen, indtil hele chokolademassen er blandet ensartet sammen. Herefter fordeles halvdelen af massen i de to springforme. Den anden halvdel af massen er chokolademousse. Den stilles i køleskabet til senere brug. Bag bundene i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter og lad dem køl helt af i formene. Herefter fordeles chokolademoussen over bundene, som stadig er i springformene. Dæk til og stil springformene i køleskabet til næste dag.

500 g chokolade hakkes fint og kommes i en skål. Fløden varmes op til kogepunktet og kommes herefter over chokoladen. Lad det stå i ca. 5 minutter, hvorefter det røres sammen til en ensartet masse. Dæk til med film, som rører overfladen, hvorved kondens undgås. Lad moussen stå på køl til næste dag. De sidste 100 g toblerone gemmes til næste dag, hvor det hakkes i den afkølede tobleronemousse.

Dag 2
Fløden koges op, og chokoladen brækkes i mindre stykker, som kommes i lidt efter lidt. Rør gerne mellem hver stykke. Tilsæt stuetempereret smør og rør det til en ensartet masse. Dæk til med film, som rører hele overfladen, hvorved kondens undgås. Sæt chokolade ganachen i køleskabet i 2-3 timer.

Pisk tobleronemoussen tyk, og pas på den ikke skiller. Hak de resterende 100 g toblerone som vendes i.

Når kagen skal samles skal du starte med en gateau marcel kage i bunden. Denne er lidt porøs og skal behandles med forsigtighed. Kom en kakaobund over og presse let. Tilsæt en lille klat tobleronemousse og fordele det ud over bunden. Herefter placeres næste gateau marcel kage over. Derefter en ny kakaobund, lidt tobleronemousse og til sidst den sidste kakaobund. Sættes på køl i 1-2 timer. Kom resten af toblerone- moussen i en sprøjtepose, og læg den på køl undervejs. Når kagen har sat sig lidt, sprøjtes tobleronecremen nogenlunde jævnt fordelt over kagens sider og top. Brug en palet for at smøre cremen pænt ud og sæt kagen på køl igen.

Tag den hvide chokolade ganache ud af køleskabet. Giv den eventuel 5 sekunder i mikroovnen. Rør den let og kom massen i en sprøjtepose.

Ingredienserne smeltes i vandbad og kommes i en lille sprøjtepose. Tag kagen ud. Lav et gitter over kagen med den mørke smeltede chokolade. Det stivner hurtigt, når kagen er kold. Sprøjt derefter små roser langs kanten øverst på kagen og derefter et bånd af roser forneden på kagen. Sæt herefter kagen på køl igen, inden den skal serveres. Det er en meget kraftig lagkage, som bør serveres i tynde skiver. Velbekomme!