Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Fasanmiddag

  • 4 pers

Ingredienser

  • 2 fasaner
  • 1 løg
  • 2 skiver tyk bacon
  • 3 spsk. æbleedikke
  • 25 cl æblemost
  • 2 dl fløde
  • 1 rosenkål
  • 2 æbler
  • 100 g kantareller
  • 3 spsk. tyttebærmarmelade
  • Smør
  • Salt og peber

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2593 KJ
  • Energi pr. person: 617 Kcal
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 16 %
  • Fedt: 52 %

Skyl og tør 2 fasaner og brun dem på alle sider i smør i en gryde. Tag dem op, tilsæt salt og peber og steg dem videre i ovnen 30-45 min. ved 180 °C. Svits nu 1 løg og 2 skiver tyk bacon i gryden og tilsæt 3 spk. æbleeddike og 25 cl. æblemost. Kog et par min. og pisk 2 dl fløde i. Steg nu en håndfuld rosenkål i smør sammen med 2 æbler i både, mens du i en anden gryde steger 100 g kantareller i smør, tilsætter 2-3 spsk. tyttebærmarmelade og steger det hele videre et par min. før du smager det hele til med salt og peber og evt. eddike. Giv saucen et opkog før servering, smag til og tilsæt evt. Maizena for en tykkere sauce. Server med kartofler.