Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Forloren hare med stegte æbler og brun sauce

  • 4 pers

Ingredienser

  • Æbler:
  • 2 rødlog i tynde strimler
  • 25 g smør
  • 4 æbler i tynde både
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. groft salt
  • Frisk timian
  • Sort peber
  • Forloren hare:
  • 600 g hakket kalv/flæsk
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 dl rasp
  • 100 g bacon i skiver
  • Salt og peber
  • Brun sauce:
  • 2 dl mælk
  • 1.5 dl fløde
  • 1 spsk. Maizena
  • Evt. kulør
  • Salt og peber

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2951 KJ
  • Energi pr. person: 702 Kcal
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 56 %

Æbler: 
Svits løgene i smør i en gryde ved jævn varme i ca. 5 min, til de er klare, men ikke har taget farve. Tilsæt æblebåde, æbleeddike, sukker, salt, timian og peber. Lad blandingen simre ved svag varme i ca. 5 min. Smag til. Rør det hakkede kød med salt og peber. Tilsæt æg, mælk og rasp, og rør farsen godt igennem. Form farven til et "brød" direkte i et ildfast fad, og fordel baconskiverne ovenpå. 

 

Forloren hare: 
Bag farsbrødet i ovnen ved 225 grader i ca 15. min. Skru ned på 180 grader og hæld mælken ved. Bag videre i ca. 35 min. Hæld saften fra farsbrødet gennem en sigte over i en gryde. Tilsæt fløden, og bring saucen i kog. Tag gryden af varmen, og rør maizena og evt. kulør i. Kog saucen igen ved svag varme under omrøring i ca. 1 min. Smag til med salt og peber. Hæld saucen i et fad, og læg farsbrødet ovenpå. 
Pynt evt. med en smule frisk timian. Server med stegte æbler, sauce og kogte kartofler. Velbekomme!