Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Frisk jordbærtærte

Ingredienser

  • 17 portioner
  • Saltkaramel:
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 1 tsk. salt
  • Mørdej:
  • 1 Dr. Oetker Madagascar Bourbon vaniljestang
  • 300 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • Revet skal fra 1 ubehandlet citron
  • 150 g smør
  • 1 æg str. M/L
  • Borgmestermasse:
  • 175 g marcipan
  • 175 g sukker
  • 175 g smør, stuetempereret
  • Vaniljecreme med citron:
  • 1 pose Dr. Oetker kagemousse med Bourbon vanilje
  • 2.5 dl letmælk
  • Revet skal og saft fra 1 ubehandlet citron
  • Pynt:
  • Ca. 50 stk. friske jordbær
  • 50 g flormelis

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. portion: 1627 KJ
  • Energi pr. portion: 387 Kcal
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 47 %

Saltkaramel
Læg den uåbnede dåse med kondenseret mælk ned i en gryde med vand. Dåsen skal være helt dækket af vand. Kog den i 3 timer. Kom herefter dåsen på køl indtil den skal bruges.

Mørdej
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland hvedemel, flormelis, citronskal og vaniljekorn sammen i en skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp. Saml dejen hurtigt med ægget. Tilsæt evt. vand, hvis mørdejen er for tør. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 30-45 min. Tænd ovnen på 200 ºC varmluft.  Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir eller på et meldrysset bord. Tryk forsigtig dejen ned i en smurt tærteform og skær den overskydende dej væk. Prik mørdejen med en gaffel.

Borgmestermasse
Ælt  marcipan, sukker og smør sammen og smør det ud på mørdejen i tærteformen. Bag tærten i 15-10 min. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af.

Vaniljecreme med citron
Kom posens indhold i en skål. Tilsæt letmælk, citronskal og citronsaft. Pisk først 1 minut med lav hastighed og derefter 4 min ved høj hastighed, indtil cremen tykner og får en fast konsistens.

Saltkaramel
Åbn dåsen med karamel og smør det ud på den afkølede bund i et jævnt lag. Drys salt ud over karamellen. Smør vaniljecremen på kagen og glat det ud, så det ligger i et jævnt fordelt lag.

Pynt
Skyld jordbærrene og fjern toppen. Skær jordbærrene i tynde skiver. Start med at lægge jordbær ude i kanten af kagen og fortsæt i en cirkel ind mod midten, indtil hele kagen er dækket. Det giver en fin "jordbær-blomst". Sigt flormelis ud over kagen. Velbekomme!