Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Frisk speltkernesalat med tomat, ananas, mynte og feta

  • 4 pers

Ingredienser

  • 250 g perlespeltkerner
  • 150 g små tomater
  • 0.5 ananas
  • 0.5 bundt forårsløg
  • 0.5 rødløg
  • 0.5 dl appelsinsaft
  • 0.5 dl tamari-soja
  • 3 spsk grofthakket mynte
  • 1 dl grofthakket persille
  • 75 g fetaost skåret i små stykker
  • groft brød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2050 Kj
  • Energi pr. person: 490 Kcal
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 73 %
  • Fedt: 13 %

Kog perlespeltkernerne efter anvisningen på emballagen, og afkøl dem.

Halver de små tomater, skær ananassen i små tern, og snit forårsløgene i tynde skiver på strå. Skær det halve rødløg i små tern.

Rør appelsinsaft og tamari-soja til en marinade sammen med citronsaft, salt og peber.

Bland tomater, ananas, forårsløg og rødløg sammen med de kogte perlespeltkerner, og vend det med marinaden samt mynte, persille og fetaost.

Server salaten som et vegetarisk aftensmåltid sammen med groft brød og evt. sammen med andre grøntretter, eller spis salaten til et stykke stegt eller grillet oksekød eller ovnstegt kylling.       

 

Tip: Perlespelt er afskallede, polerede speltkerner, der kan bruges som alternativ til fx ris og pasta. Du kan også bruge andre typer af perlekorn til salaten her – perlebyg eller perlerug.