Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Frokostsalat med smørstegte kantareller og nye kartofler

  • 2 pers

Ingredienser

  • 500 g kartofler
  • 200 g kantareller
  • 25 g smør
  • 0.5 romaine-salat
  • salt og peber
  • 1 stilk rosmarin
  • 5 stilke timian + 5 til pynt
  • 3 stilke persille
  • 2 stilke dild
  • 0.5 dl æggeblomme
  • 2 spsk. hvidvinseddike eller æbleeddike
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 1 knivspids peber
  • dl rapsolie
  • 2 skalotteløg
  • 1 dl eddike
  • 1 tsk. salt
  • 1.5 tsk. sukker
  • 1 knivspids pebber

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 3755 KJ
  • Energi pr. person: 894 Kcal
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 59 %

Kom æggeblomme, salt, sukker og peber i en skål og hæld eddiken i, mens du pisker (i ca. et minut). Hæld olien i en tynd stråle, mens du pisker kraftigt. Hak urterne fint og bland dem ned i din mayonnaise og smag den til.

Sæt kartoflerne til at koge. Børst jorden af kantarellerne med en fin børste og skær de store svampe i mindre stykker. Skær de pillede løg i skiver. Kog eddike, salt, sukker og peber op og læg løgringene i gryden. Tag gryden af varmen, sæt den til side og lad løgene ligge i lagen i 10-15 min. Skær bunden af romaine-salaten, pil bladene fra hinanden og vask dem. Smelt smørret på en pande og steg kantarellerne gyldne. Arrangér tallerknerne med romaine-salat, varme kartofler, kantarellerne og lune løgringe. Pynt med de sidste urter og servér med urtemayonnaisen.

Velbekomme!