Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Fyldt and med rødkål, flødesauce og ristede kartofler med palmekål

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 hel and
  • 150 g svesker
  • 2 æbler
  • 1 løg
  • 2 stilke timian
  • 3 dl piskefløde
  • 2 dl kyllinge- eller andefond
  • tsk. ribsgele
  • 1 spsk. tranebærsaft
  • 1.5 kg kartofler
  • spsk. fedt fra anden
  • 1 palmekål
  • 2 stilke rosmarin
  • 1 kg rødkål
  • 1 løg
  • 2 spsk. olie eller andefedt
  • 2 spsk. balsamico
  • 2 dl rødvin
  • 1 dl tranebærsaft
  • 1 spsk. sukker
  • 1 knivspids stødt nellike
  • 2 laurbærblade
  • 1 anis
  • 1 tsk. stødt kanel
  • Salt og peber

Fordeling pr. 100 g

  • Udregnet ud fra 300 g and pr. person:
  • Energi pr. person: 8900 KJ
  • Energi pr. person: 2119 Kcal
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 63 %
  • Alkohol: 1 %

And:
Fyld anden med svesker, æble og timian. Læg anden i en bradepande og steg i ovn ved 170 ºC 3 – 3 1/5 time efter størrelse til en temperatur på 85 ºC. Øs med fedtet flere gange under stegningen. Sæt temperaturen op til 220 ºC til sidst for at få et dejligt, sprødt skind.

Sauce:
Kog fløde og fond op og smag til. Kartofler: Skær kartoflerne ud i mindre stykker og kog dem i 20 min. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Vask palmekålen og skær den ud i stykker på samme størrelse som kartoflerne. Tilsæt rosmarin og steg kartofler og kål gylden i 3-4 spsk. af andefedtet på en stor pande. Krydr til med salt og peber.

Rødkål:
Sauter løg og kål 2-5 min i andefedt eller olie i bunden af en gryde. Tilsæt balsamico, rødvin, tranebærsaft og krydderier. Sænk varmen og kog langsomt under låg i 30-45 min. Rør imens. Smag til med salt og peber.