Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Gammeldags æbleskiver med kardemomme

  • 5 pers

Ingredienser

  • 3 æg
  • 4 spsk sukker
  • 65 g smør
  • 15 g gær
  • 2.5 dl lunken mælk
  • 200 g hvedemel
  • 0.25 tsk salt
  • 2 knsp stødt kardemomme
  • 1 tsk revet citronskal
  • lidt smør til stegning
  • 1 æble skåret i 20 små stykker
  • Hindbærmarmelade:
  • 300 g frosne hindbær
  • 75 g rørsukker
  • 0.5 vaniljestang
  • 1 spsk Maizena
  • lidt vand
  • evt flormelis og marmelade som tilbehør

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. stk.: 544 Kj
  • Energi pr. stk.: 130 Kcal
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 32 %

Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne sammen med sukker, indtil det bliver hvidt og luftigt. Smelt smørret i en gryde, og afkøl det en smule.
Rør gæren ud i en skål med den lune mælk, og tilsæt de piskede æggeblommer. Tilsæt mel, kardemomme, salt, citronskal og smeltet smør, og rør dejen jævn.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i æbleskivedejen.

Kom lidt smør i hvert hul på æbleskivepanden, fyld dej heri samt et lille stykke æble, og bag æbleskiverne i ca. 2½ min. på hver side, og vend dem med en strikkepind. Den samlede bagetid er 5-6 min.

Server de lune æbleskiver med god marmelade og flormelis. 

 

Hindbærmarmelade:
Kom hindbær, sukker og flækket vaniljestang i en gryde, og kog det i 4-5 min. Rør Maizena sammen med lidt vand, hæld det i hindbærmarmeladen under omrøring, og kog marmeladen, indtil den bliver tykkere i konsistensen. Hæld den i en skål, og server marmeladen som tilbehør til æbleskiverne.