Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Gazpacho - kold tomatsuppe

  • 4 pers

Ingredienser

  • 5 modne tomater
  • ½ agurk
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 50 g brød uden skorpe
  • 2 spsk citronsaft
  • lidt æbleeddike
  • ½-1 grøn squash
  • salt og peber
  • 3 spsk hakket basilikum
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 300 g brød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 1715 Kj
  • Energi pr. person: 410 Kcal
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 34 %

Tomater, agurk og peberfrugter skæres i grove stykker og blandes med presset hvidløg, 2 spsk olivenolie, brød smuldret i mindre stykker, 1 spsk citronsaft og lidt æbleeddike.

Lad det trække i ca. 10 min. Snit squash i små tern og marinér dem med 1 spsk olivenolie, 1 spsk citronsaft, salt, peber og basilikum.

Blend tomater, agurk og peberfrugter med grøntsagsbouillon til suppen er jævn i konsistensen. Smag evt. til med salt, peber og ekstra citronsaft. Sæt suppen i køleskabet indtil den skal serveres. Anret den kolde suppe i glas eller suppeskåle med en skefuld af squashfyldet. Serveres med brød.