Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Giftige fluesvampe

  • 4 pers

Ingredienser

  • salt og peber
  • 4 æg
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 store tomater
  • 1 olivenolie
  • 1 bakke Spinatblade (75 g)
  • lidt god mayounnaise i pose (ca. 1 spsk)
  • rugbrød eller grovflute

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 290 Kj
  • Fedt: 35 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Protein: 17 %

Kog æggene i ca. 10 min., til de er hårdkogte. Overhæld dem med koldt vand, og lad dem køle af, inden du piller dem.

Vask spinaten godt, og lad den dryppe af i et dørslag. Kom den i en skål, og vend den forsigtigt med citronsaft, olivenolie, salt og peber. Fordel spinaten på fire frokosttallerkner – bred den godt ud.

Skær en lille skive af æggene i bund og top, så de kan stå af sig selv, og placer dem midt i spinat-skovbunden. Halver tomaterne, og læg dem på æggene, som fluesvampe-låg. Pynt med små dutter af mayonnaise.

Server de giftige fluesvampe som frokost- eller forret, og spis brød til.

Tip: Husk at forklare børnene, at de ALDRIG må spise rigtige fluesvampe fra naturen – de er giftige!