Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Glaseret skinke og kornsalat med tørret frugt

  • 6 pers

Ingredienser

  • 1 røget skinke på ca. 1 kg fx landskinke
  • 4 kviste timian
  • 1 laurbærblad
  • 2½ spsk dijonsennep
  • 50 g brun farin
  • 50 g rasp
  • Kornsalat:
  • 500 g perlespelt, perlebyg eller perlerug
  • 100 g svesker uden sten
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 4 gulerødder
  • 1 bdt forårsløg
  • saften af ½-1 appelsin
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1½ spsk flydende honning
  • lidt tørret chili
  • 1½ spsk olivenolie
  • salt
  • ½ dl hakket persille
  • 1 dl plukket basilikum

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 3556 Kj
  • Energi pr. person: 850 Kcal
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 31 %

Kom skinken i en gryde med vand, timian og laurbærblad, bring til kogepunktet, og kog i ca. 35 min. Lad skinken hvile i lagen i 30 min. før den tages op. Hvis der er svær på skinken, skæres den af. 

Rør sennep sammen med brun farin, og smør det ud over skinken. Drys rasp på skinken, og glaser den i en 250° varm ovn, til den er gylden og sukkerblandingen karamelliseret, det tager ca. 8-10 min. Tag skinken ud af ovnen, og lad den hvile utildækket i 15 min.

Kog perlespelt efter anvisningen på emballagen. Hæld evt. vand fra, og afkøl kornene. Hak svesker og tørrede abrikoser i små stykker. Skræl og riv gulerødderne, og snit forårsløg i tynde skiver på skrå.
Rør appelsinsaft, æbleeddike, flydende honning, knust chili og olivenolie sammen, og krydr med lidt salt. Vend de kogte speltkerner med dressing, tørrede frugter, gulerødder, forårsløg, persille og basilikum.

Server skiver af glaseret skinke med kornsalat med tørret frugt samt brød eller kogte kartofler.

 

Tip: I stedet for perlekorn kan du bruge bulgur til salaten.