Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Græskarsuppe med ingefær, appelsin og korianderyoghurt

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 løg
  • salt og peber
  • 3 fed hvidløg
  • 0.5 dl piskefløde
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 ltr grøntsagsbouillon
  • 0.5 rød chili
  • 1 stor kartoffel
  • 800 g græskar fx. hokkaido (renset vægt)
  • 1 lille knold ingefær (ca. 15 g.)
  • saften af ½-1 appelsin
  • salt og peber
  • 1 potte koriander
  • 2 dl yoghurt naturel 1,5%
  • brød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 410 Kj
  • Fedt: 30 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Protein: 13 %

Skræl græskarret, flæk det, og grav kernerne ud med en ske. Skær græskarkødet i grove tern. Skræl kartoflen, og skær også den i grove tern. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele groft. Skræl og hak ingefæren, og hak chilien.
Varm en gryde op med olivenolie, og steg løg og hvidløg heri i et par min. Tilsæt ingefær, og chili, steg fortsat i 1-2 min., inden du tilsætter græskar og kartoffel. Lad det stege i 2 min., og hæld så bouillon ved. Lad suppen simre under låg i 20-25 min., til alt er mørt. Hæld fløde ved, og lad suppen komme op i kog igen. Træk gryden fra varmen, og blend suppen helt jævn. Smag til med frisk appelsinsaft, salt og peber.

Hak halvdelen af korianderen fint, rør den i yoghurten, og smag til med salt og peber.

Øs suppen op i dybe tallerkner, hæld lidt korianderyoghurt over den, og drys med den resterende koriander. Server straks med brød til – gerne som forret i en Halloween-menu.

Tip: Server evt. suppen i et udhulet græskar. Vælg et stort græskar, der står godt, og skær det evt. lidt til i bunden. Skær toppen af græskarret, og grav kerner og indmad ud med en ske, inden du fylder suppen i det.