Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Græske frikadeller med sprød blomkålssalat

  • 4 pers

Ingredienser

  • 2 dl mælk
  • salt og peber
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 1.5 tsk salt
  • 1 kg kartofler
  • 1 tsk dijonsennep
  • peber
  • 0.5 dl letmælk
  • 1 tsk oregano
  • 50 g feta
  • 50 g mandler
  • 1 blomkål
  • 2 spsk frisk estragon
  • 1.5 gulerødder, revet fint
  • 1 dl græsk yoghurt 2%
  • 2 små hoveder hjertesalat
  • 500 g kalv og flæsk 3%
  • bladene af 2 kviste timian

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 590 Kj
  • Fedt: 30 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Protein: 30 %

Kom kødet i en skål, rør det sejt med salt, tilsæt mel og æg, og rør det godt igennem. Hæld mælk i farsen lidt ad gangen, og rør til farsen er jævn og fast. Krydr med friskkværnet peber, oregano, timian, revet gulerod og feta smuldret i mindre stykker. Sæt farsen i køleskabet.

Halvér blomkålen, og skær stokken væk. Skær blomkålen i små skiver a 1 cm. Bring en gryde med vand til kogepunktet, og blanchér blomkålen i 2 min. Tag så blomkålen op med en hulske, og afkøl den.

Hak mandlerne groft, og rist dem gyldne på en tør pande. Skyl og pluk hjertesalaten i mindre stykker.

Rør en dressing af græsk yoghurt, mælk, sennep, salt, peber og estragon. Bland den blancherede blomkål med dressing, og drys med ristede mandler.

Form farsen til 12-15 frikadeller, og steg dem i rapsolien i 15-18 min. til de er gennemstegte.

Anret blomkålen på et leje af hjertesalat og servér det med frikadellerne og de kogte kartofler.