Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Gratineret rødspættefilet med spinat og champignon

  • 4 pers

Ingredienser

  • salt og peber
  • 200 g champignon
  • 150 g spinat
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 løg i tern
  • 50 g ost
  • 500 g rødspættefileter
  • 1½ dl piskefløde eller bechamel
  • nye kartofler

Til 2 voksne og 2 børn:
Ovnen tændes på 175 grader. Spinaten plukkes og skylles grundigt i koldt vand.

Steg løget i olivenolien i en gryde i nogle minutter til de er møre. Tilsæt champignon og rist videre indtil de er gyldne. Tag løg og svampe op af gryden.

Kom spinat i gryden og rist det i 2 min. Hæld spinaten i en sigte, så lidt af vandet drypper af. Bland spinaten med løg og champignon.

Rødspættefileterne krydres med salt og peber. Læg grøntsagerne på den ene halvdel af fileterne, og fold den anden halvdel ind over. Tryk dem let sammen og læg dem i et ildfast fad med sammenlukningen nedad. Rør piskefløde eller bechamel med dijonsennep og revet ost, og hæld det over fileterne.

Bag rødspættefileterne i ovnen i 20 min. Servér med nye kartofler.

Tip: Retten kan tilberedes med andre typer fisk, fx lyssej eller skrubbefilet.