Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Gratineret rosenkål

  • 4 pers

Ingredienser

  • 800 g rosenkål
  • 250 g champignon
  • 25 g smør
  • 1 pose pinjekerner
  • 1 dl fløde
  • 1 stop håndfuld revet parmesan
  • Salt og peber

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2052 KJ
  • Energi pr. person: 488 Kcal
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 59 %

Skær roden af rosenkålen, fjern de yderste brune blade og halvere dem, hvis de er for store. Koges i ca. 10 min, hvorefter vandet sigtes fra. Champignonerne vaskes og halveres. Steges i smør ved høj varme på en pande, ind til de er gyldne.

Kom champignonerne og rosenkålen i et passende fad. Tilsæt fløde og fordel pinjekernerne og den revet parmesan over. Drys til sidst med salt og peber. Bages i ovnen ved 180 ºC i 15-20 min.

Anbefales som tilbehør til kød eller vegetar ret, eller serveres alene med brød og salat til.