Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Grill marinader

  • 4 pers

Ingredienser

  • Timianmarinade til fisk og fjerkræ:
  • 1 citron, saften
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 5 kviste timianblade
  • 1 tsk revet ingefær
  • salt
  • 3 spsk rapsolie
  • Barbecuemarinade:
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1½ spsk. citronsaft
  • 30 g brun farin
  • 1½ spsk. honning
  • 2 spsk soja
  • 3-4 dråber tabasco
  • 4 spsk olivenolie
  • Hvidløgsmarinade til grøntsager:
  • ½ tsk chili
  • salt og peber
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 kviste rosmarinblade
  • 1½ lime, saften

Fordeling pr. 100 g

  • Energi Timianmarinade: 448 Kj
  • Energi Timianmarinade: 107 Kcal
  • Protein: 1 %
  • Kulhydrat: 6 %
  • Fedt: 93 %
  • Energi Barbecuemarinade: 731 Kj
  • Energi Barbecuemarinade: 174 Kcal
  • Protein: 1 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 70 %
  • Energi Hvidløgsmarinade: 523 Kj
  • Energi Hvidløgsmarinade: 125 Kcal
  • Protein: 0 %
  • Kulhydrat: 3 %
  • Fedt: 97 %

Timianmarinade til fisk og fjerkræ

Citronsaft røres sammen med hvidløg, timian, ingefær, chili, salt og rapsolie. Fiskestykker eller kyllingefileter pensles med marinaden og trækker ½-1 time inden stegning.

 

 

Barbecuemarinade

Tomatpuré røres sammen med citronsaft, brun farin, honning, soja, tabasco og olivenolie. Kødet pensles med marinaden, hvilket med fordel kan gøres i god tid.

 

Hvidløgsmarinade til grønsager

Limesaft røres sammen med hvidløg, olivenolie, salt,peber og rosmarin. Marinaden pensles på grøntsager som fx skiver af aubergine eller squash til grillen. Kan også bruges til opskriften: Grøntsagssticks med portobello-svampe og tomater

Marinering af kød og fisk skal altid ske i køleskabet og højst i et døgn.