Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Grill salat

  • 4 pers

Ingredienser

  • gulerødder
  • radiser
  • forårsløg
  • 3 spsk olie
  • balsamico eller anden sødlig eddike

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 596 Kj
  • Energi pr. person: 141 Kcal
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 65 %

Man kan sagtens grille sin salat. Og kombinationen af små spæde gulerødder, radiser og forårsløg på grillen er et fantastisk sprødt supplement til godt grillet kød. Denne salat er et godt alternativ til den traditionelle kartoffelsalat, serveret kold eller direkte fra grillen. 

Sådan gør du:

Rens gulerødder, radiser og forårsløg. Skær dem eventuelt over i to dele.
Giv grøntsagerne en hurtig tur på grillen. De må gerne blive varmet igennem. Hold dog øje med at de ikke mister det sprøde knæk.

Lav en dressing af 3 spsk. olie, 1 spsk. balsamico eller anden sødlig eddike, 1 spsk. sennep, salt og peber. Vend grøntsagerne i dressingen og drys med feta, persille og friskbælgede ærter. Hvis du ønsker det, kan du spæde op med frisk hjertesalat eller romainesalat. Disse lidt kraftige salater er gode i retten, fordi de bedre kan modstå varmen og ikke klasker sammen.