Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Grill tærte med abrikos og hindbær med et hint af lakrids

  • 4 pers

Ingredienser

  • 200 g mel
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 knivspids salat
  • 1 æg
  • 250 g abrikoser
  • 250 g hindbær
  • 2 spsk flormelis
  • 2 tsk lakridspulver

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2322 Kj
  • Energi pr. person: 552 Kcal
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 37 %

Både søde og salte tærter kan grilles. Her kommer et frisk bud og hvis du ikke vil bruge dine tærteforme på grillen, kan du sagtens vælge at bruge en foliebakke til at grille tærten i. Hvis du griller denne tærte, er det ekstra vigtigt, at du husker dét med den indirekte varme. Ellers kan du naturligvis også bage tærten i ovnen. Den smager fantastisk på begge måder.

Lad smørret få stuetemperatur. Arbejd smør og mel sammen med hænderne. Tilsæt sukker og salt. Saml dejen med et æg. Kom film omkring og lad dejen stå en time i køleskabet.

Rul dejen tyndt og kom den i en smurt tærteform. Kom kvarte abrikoser og hindbær på. Strø med 1 spsk. flormelis og lakridspulver. Bag tærten cirka 40 minutter ved 160 til180 grader, indirekte varme. Du kan se, at den er klar, når bunden har taget farve og bærrene er møre. Strø flormelis over når den er kølet til pynt og server med skyr eller cremefraiche.