Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Grillede kartofler med karrysmør og brøndkarse

  • 4 pers

Ingredienser

  • 800 g kartofler (str. spisekartofler)
  • 1½ spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 75 g smør
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ tsk citronskal
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 tsk karry
  • ½ tsk paprika
  • peber
  • 1 potte brøndkarse

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 1548 Kj
  • Energi pr. person: 370 Kcal
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 52 %

Kog kartoflerne i vand med salt i ca. 15 min., til de er let møre. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne afkøle – del dem så i halve på langs, pensl dem med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.
Læg kartoflerne på grillen 20 min. før servering med skærefladen nedad, og grill dem, til de er møre og lækre ca. 15 min.

Rør blødt smør sammen med citronsaft, citronskal, hvidløg, karry, paprika, peber og 3 spsk grofthakket brøndkarse – gem resten af brøndkarsen til grønt drys. Læg et stykke bagepapir eller film på bordet, kom smørret herpå, og rul det til en pølse. Sæt det i køleskabet, og lad det afkøle.

Anret de grillede kartofler med lidt karrysmør og plukket brøndkarse, og server dem til forskellige slags grillet kød eller kylling.