Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Grillede koteletter med perlespeltsalat

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 spsk rapsolie
  • salt og peber
  • saft af ½ citron
  • finthakkede blade af 2 kviste rosmarin
  • 4 svinekoteletter (500 g)
  • 300 g perlespelt fx fra Skærtoft Mølle
  • 6 dl vand
  • 1½ tsk salt
  • 1 rødløg
  • 250 g små tomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 1½ spsk æbleeddike
  • ½ bundt grofthakket bredbladet persille
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • fuldkornsbrød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 3473 Kj
  • Energi pr. person: 830 Kcal
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 32 %

Start grillen op. Rør en marinade af rapsolie, salt, peber, citronsaft og rosmarin. Smør koteletterne ind i marinaden, kom dem i en plastikpose, og lad dem trække i køleskabet, mens du klargør tilbehøret.

Skyl speltkernerne godt i vand, og kom dem i en gryde med 6 dl vand og 1½ tsk salt. Lad kernerne koge i 20-25 min., til de er møre. Hæld de kogte speltkerner i en sigte, og lad dem afkøle.

Snit rødløget fint, og halver tomaterne. Bland olivenolie med æbleeddike, salt, peber, hvidløg og persille,, og vend marinaden med de kogte speltkerner, rødløg og tomater.

Grill koteletterne i 5 min. på hver side, til de er gennemstegte, og server dem med speltkernesalaten og groft brød.

 

Tip: Speltkernesalaten er også godt tilbehør til lammekoteletter.