Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Grillede kyllingeoverlår med grill-tomater og tzatziki med valnødder

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 tsk hel spidskommen
  • 1½ tsk hel korianderfrø
  • ½-1 tsk mellemstærk knust chili
  • ½ tsk karry
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 tsk salt
  • 1½ spsk olivenolie
  • 4 kyllingeoverlår
  • Grill-tomater:
  • 4 tomater
  • lidt olivenolie
  • salt og peber
  • evt. frisk timian
  • lidt balsamico
  • ½ tsk revet citronskal
  • ½ dl finthakket persille
  • Tzatziki:
  • 1 agurk
  • 1 tsk salt
  • 2½ dl græsk yoghurt 2%
  • 1 fed presset hvidløg
  • salt og peber
  • ½ spsk citronsaft
  • 1 dl valnødder
  • 1 kg nye kartofler

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2594 Kj
  • Energi pr. person: 620 Kcal
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 41 %

Rist spidskommen og koriander på en tør pande i nogle sek., til de begynder at dufte. Kom dem i en morter eller krydderikværn, og knus dem groft. Bland med chili, karry, hvidløg, salt og olivenolie, og vend kyllingestykkerne heri (hvis du har tid, så lad kyllingen marinere på køl i nogle timer, før du griller den). Grill kyllingeoverlårene ved jævn varme i ca. 40-45 min., til de er gennemstegte og kødsaften der kommer ud, er klar. Vend dem nogle gange undervejs. Drys de færdige overlår med salt.

Grill-tomater
Halver tomaterne, og pensl dem med lidt olivenolie, og krydr med salt, peber og evt. lidt frisk timian. Grill tomaterne i 3-4 min., til de er møre. Tag dem af grillen, og dryp dem med lidt god balsamico, og en blanding af revet citronskal og hakket persille.

Tzatziki
Riv agurken groft, vend den med salt, og lad den trække i ca. 30 min.  – pres herefter saften fra agurken. Bland yoghurt med presset hvidløg, salt, peber og citronsaft, og vend så revet agurk og valnødder i.

Server de grillede kyllingeoverlår sammen med grill-tomater, tzatziki og kogte nye kartofler